Producten

DTO

Door als onafhankelijke partij data van verschillende laboratoria te combineren, biedt INSZO een volledig beeld van aanvragen voor laboratoriumdiagnostiek per huisarts. Spiegelcijfers over aanvraaggedrag vormen een belangrijke basis voor Diagnostisch Toets Overleg (DTO).

Wat houdt het in?

DTO is een mix van nascholing, feedback op aanvraaggedrag en het maken van regionale afspraken over laboratoriumdiagnostiek. De vergelijking van het aanvraaggedrag van huisartsen onderling kan de discussie over de verschillen in aanvraaggedrag op gang brengen. De discussie levert iedere deelnemer input om, waar nodig, het aanvraaggedrag bij te stellen. Op die manier blijkt DTO een uitstekend instrument om onderlinge verschillen in aanvraaggedrag door huisartsen te verminderen en zo rationeel aanvragen te bevorderen.

Voor wie is het bedoeld?

Ondersteuning bij DTO is bedoeld voor laboratoria. Wij hebben ruime ervaring met DTO, samen met de zeven laboratoria in oost Brabant die gezamenlijk DTO aanbieden.

Met de basisprincipes voldoen we aan de criteria voor effectief DTO. Deze basisprincipes zijn:

  • Modules – bestaande uit een individuele elearning gevolgd door een groepsbijeenkomst – ontwikkeld rond een thema. De inhoudelijke input voor de modules wordt geleverd door een of meer klinisch chemici en een of meer huisartsen om de huisartsgeneeskundige invalshoek te bewaken
  • Data verzamelen van de verschillende aanbieders,
  • Data samenvoegen tot één databestand en analyseren per huisarts,
  • Het organiseren van bijeenkomsten (samenbrengen groep en expert),
  • Terugkoppelen van feedbackcijfers en benchmark als basis voor individuele voornemens voor verandering.

Ook aan laboratoria in andere regio’s willen we onze diensten aanbieden. Als onafhankelijke partner maken we het mogelijk data te combineren zonder dat laboratoria onderling gevoelige data hoeven uit te wisselen. Daarnaast nemen we de laboratoria veel werk uit handen door de feedbackcijfers te genereren en te presenteren. Desgewenst kunnen we ook in andere regio’s een uitgebreider pakket aanbieden, van elearning tot organisatie van bijeenkomsten.

Voordelen voor de laboratoria

  • Combineren van data zonder uitwisseling gevoelige data
  • Ontzorging

 

Bekijk de jaarverslagen van de DTO commissie Oost-Brabant

Download de jaarverslagen van de DTO commissie Oost-Brabant.

Meer informatie?

Voor vragen, mogelijkheden en advies, staan wij u graag te woord.